2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Cikánský salát

Název Množství a jednotka
maso vepřové - krkovička pečená 300 g
velká cibule 1 ks
sladkokyselé okurky 5 ks
červená nakládaná kapie 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Příprava: 20 min.
Vaření:
Mamut :-)


Když zbude hodně masa...



Postup
Pečené maso, cibuli, sterilované okurky a kapie pokrájíme nadrobno. Vše dáme do misky a lehce promícháme. Přidáme česnek (buďto prolisovaný, nebo nasekaný) a zailjeme zálivkou připravenou z octa, cukru, soli, pepře, lžičky oleje a několika lžic vody. Promícháme a spojíme se 3 lžícemi kečupu a 50g majonézy.


 


RECEPTY

Králík na smetaně

Postup: Králíka naporcujeme, osolíme a prošpikujeme slaninou. Můžeme použít jen králičí... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...